Asuntosi myynti alkaa näin:

Kun asunnon myynti tulee ajankohtaiseksi:

Soita meille ja sovimme aikatauluusi sopivan ilmaisen arviokäynnin. Siivouksesta Teidän ei tarvitse huolehtia sillä osaamme katsoa asuntosi arvon oli se joko tyhjänä taikka asuttuna arjen kiireiden keskellä. 


Tutustumiskäyntimme on St Houses Oy;n välittäjän kautta aina ilmainen eikä sido Teitä vielä mihinkään.

Kiinteistönvälittäjilläsi on käytössä useamman vuoden kokemus ja tietoa asuinalueesi ja taloyhtiösi toteutuneista myyntihinnoista sekä myyntiajoista.

Saat meiltä aina tarkan hinnan paikan päällä. 

Meillä on myös käytössä tavoitehinta takuu: Jos saamme asunnostasi yli 20 % pienemmän hinnan mitä lähdimme tavoittelemaan saat välityspalkkiosta 1000 € alennuksen.

Hinta-arvion lisäksi saat selkeän myynti- ja markkinointisuunnitelman, jonka ansiosta tiedät, millaista palvelua tarjoamme - kysy lisää miten voit itse vaikuttaa palkkion suuruuteen. Meidän kanssa toimit täysin riskittä. Voit myös halutessasi osallistua itse myyntiin. Tästä voimme kertoa Teille jo puhelimitse lisää; Sari 0444551117.

Kysymme monta kysymystä tapaamisen aikana joten valmistaudu tiedoilla mitä Sinulla/Teillä on asunnostanne. Toimeksiantoa varten kysymme myös kysymyksen ”Oletteko poliittisesti vaikuitusvaltaisia?” Tiedät varmasti itse oletko vai et.. GDPR-laki vaatii myös toimeksiantoamme varten luvan Teiltä saammeko lähettää mm. isännöitsijäntodistuksen asunnostasi kiinnostuneille. Käymme kaikki nämä lain vaatimat asiat kanssanne läpi, joten nämä myös kirjataan toimeksiantoon.

Teemme halutessasi kaiken puolestasi, toimeksiannon jälkeen kuvaamme kohteen, stailaamme tarvittaessa ja sen jälkeen kun kaikki myyntiä varten olevat dokumentit on saatu (mm. viranomaisilta tarvittavat dokumentit, isännöitsijän kautta saatavat dokumentit) teemme esitteen.

Kuvaukseen on hyvä varautua niin että poistaa kaikki mitä poistettavissa on mm. keittiöstä että kylpyhuoneesta, jos jotain omia henkilökohtaisia kuvia mitä ette halua mukaan kuviin niin toki ne myös kannattaa poistaa. Mitä siistimpi koti sen paremmat kuvat. Autamme toki myös asunnon siivouksessa yhteistyökumppanimme kanssa jos sellaiseen on tarvetta. 

Kuvien ja dokumenttien saamisen jälkeen tarkistutamme Teillä esitteen ja sitten lähdemmekin kauppoja kohti!

Kauppakirjan muotoileminen, pankkiasiat, asunnon luovuttaminen, vastuut ja monet muut asiat ovat tärkeitä ymmärtää ja tässä mielellämme olemmekin Teille avuksi.

Yli 80 % Suomessa tehtävistä asuntokaupoista on kiinteistövälittäjän kanssa tehtyjä.

Aina saa kysyä mitä vaan asuntokauppaan tai kiinteistökauppaan liittyvää, me autamme sinua kohti uutta asuntoasi. Olemme avuksi myös 

Yleensä aina tulee toimeksiantajalta kysymys miten kauan myynti kestää? Tähän vaikuttaa moni asia. Mutta ennen kaikkea siihen vaikuttaa välittäjän ammattitaito! Tästä ei ole syytä tinkiä! Me otamme haltuun koko paketin myynnistä halutessanne ja teemme yleensä vain 1 kk toimeksiantoja jolloin näytämme myös Teille että uskomme nopeaan myyntiin.

Usea välittäjä tekee lain antaman mahdollisuuden mukaan 4 kk toimeksiantoja ja tämä on meistä aivan liian pitkä aika... Ja uskooko tällöin itse välittäjäkään kohteeseen taikka itseensä..?

Myyntiaikaan vaikuttaa muun muassa asunnon sijainti, asunnon kunto ja koko, sekä myyntiosaaminen sekä välittäjän tehokkuus! Pyrimme myymään asunnon mahdollisimman nopeasti, parhaaseen mahdolliseen hintaan - saat itse päättää palvelukonseptin millä tavoin. Joko ulkoistat kokonaan myynnin meille taikka sitten voit myös halutessasi esitellä kohdetta itse - tällöin välityspalkkio on vain 2000 €.

Toimeksiantosopimuksen tekeminen:

Asunnon myynnistä tehdään toimeksiantosopimus, johon kirjataan kaikki yhdessä sovitut asiat myyntihinnasta ja asunnon kunnosta stailaukseen ja välityspalkkioon - mikään ei saa jäädä selvittämättä, rehellisyys palkitaan myös toimeksiannon tekijän puolelta - kerrothan siis kaikki mitä asunnostasi tiedät, myös mahdolliset kosmeettiset virheet esim. mattojen alla taikka mahdolliset vauriot asunnossa. 

Muistathan että asunnon omistajana sinulla on selonantovelvollisuus. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että meidän tulee saada tietoomme kaikki oleelliset asuntoon liittyvät asiat, jotka voisivat vaikuttaa ostajan ostopäätöksiin. Tällaisia asioita voivat olla esimerkiksi asunnossa tehdyt remontit tai vaikkapa mahdollinen kosteusvahinko, kerrothan aina rehellisesti kodistasi, näin ollen pääseemme parhaaseen lopputulokseen.

Käytäntö:

Välitysliike hankkii kaikki tarvittavat asiakirjat myyntiä varten. Asunnosta otetaan laadukkaat myyntikuvat ja pohjapiirros laaditaan. Tämän jälkeen saat toimistopäälliköltämme esitteen tarkistettavaksi. Luethan esitteen huolella!

Markkinointi eli myynti alkaa nyt, olethan valmiina?

Välittäjä laatii vielä myyvän esittelytekstin ( otamme mielellämme myös Sinun/Teidän oman esittelytekstin jonka voimme myös lisätä ilmoitukseen "asunnon omistaja kertoo... " ja markkinointi alkaa Etuovella, Oikotiellä. Kohde julkaistaan myös luvan antaessasi sosiaalisen median eri kanavissa sen mukaisesti, kuten olemme kanssasi sopineet. Suosimme vain yksityisesittelyjä ja näin ollen pääsemme ns. renkaan potkijista eroon ja emme vaivaa toimeksiantajiamme "turhilla" esittelyillä. Haastattelemme aina asiakkaamme kun hän soittaa ja varaa esittelyä - tällöin osaamme myös neuvoa ostajaehdokasta olemaan pankkiin yhteydessä jos hän ei ole sitä vielä tehnyt. 

Yhteydenpito asiakkaaseen:

Kiinteistövälittäjän työ on kiireistä ja usein olemme auton kyydissä kohteelta kohteelle menossa päivän mittaan, muistathan että aina saa soittaa jos jotain kysyttävää tulee!

Esimerkiksi miten asunnon myynti edistyy, tarjouksen tullessa myös voi ilmestyä monta uutta kysymystä ja koskaan ei saa jäädä yksinään miettimään mikä mitäkin tarkoittaa -> Asuntokauppasi on elämäsi suurimpia kauppoja joten koskaan ei ole "tyhmiä" kysymyksiä.

Aina esittelyiden jälkeen soitamme toimeksiantajalle, siitä ei saa tinkiä! Aina tulee olla aikaa soittaa asunnon myyjälle että miten esittely meni.

Esittelyt ja tarjousneuvottelut:

Asunnon esittelyt hoidetaan sopimuksen mukaan. Kun potentiaalinen ostaja on löytynyt, ostotarjoukseen kirjataan kauppahinta, maksuehdot, omistus- ja hallintaoikeuden siirrot ja kaikki muu kauppojen kannalta oleellinen tieto - mahdolliset ehdot siis myös. Tarjoukseen voi tulla oman asunnon myyntiehto ja tässä jos missä osaava välittäjä on tarpeen! 

Kun ehdoista on päästy sopimukseen, välittäjä aloittaa kaupantekotilaisuuden järjestämisen ja kiinteistöpäällikkö kauppakirjojen laatimisen ja sen jälkeen molemmat osapuolet saavat kauppakirjaluonnoksen tarkistettavaksi.

Kaupantekotilaisuus järjestetään asunnon ostajan pankissa, taikka nykyään myös usea kauppa tehdään digitaalisesti. Tällöin pankeilla on noin viisi päivää aikaa hoitaa kauppoja molempien osapuolten pankeissa.

Kaupanteon yhteydessä maksetaan kauppahinta, lisäksi allekirjoitetaan asunnon kauppakirjat ja tehdään siirtomerkinnät asunto-osakkeen osakekirjaan. Välittäjä huolehtii myös varainsiirtoverotukseen liittyvät ilmoitukset ostajan puolesta verottajalle aina silloin, kun kyse on osakehuoneiston kaupasta.

Kiinteistökauppojen kohdalla varainsiirtoverosta huolehtii ostaja itse, verottajan ohjeiden mukaisesti/pankki avustaa ostajaa usein myös tämän lainhuudon haussa. Jos kyseessä on kiinteistökauppa, kaupoilla on mukana myös meidän kutsuma kaupanvahvistaja paikalla.

Asuntosi myynnin jälkeen toimitamme isännöitsijälle tiedot kaupasta.

- Nyt olemme maalissa, onneksi olkoon! Jos ja kun haluatte että etsimme Teille uuden kodin myös kauppojen jälkeen kerro toki se myös meille! -